video



















hehe..

org yg disukai..takkan tahu..Ak takkan biarkan diriku terkantoi dek rasa hati yang haru biru ini..biarlah...org nak kata ak akan melepas..so what?..juz stay cool n relax..wlupon ble nmpk die rasa mcm nak lari 1000 meter..hati aku berbunga2 matahari ble nampak die senyum..kawaiii...

dia xkan tahu..dan aku pon xkan sesekali bg hints..ak bkn pmpn yg xd rasa malu..mgkin dia sudah ada yg punya..mgkin dia sudah punya pilihan hati..ak xmenyesal suka kat die..xkan sesekali menyesal..xpe la..

tapi kalo die pon suka ak..wah...cakap la...ak mesti terima....hua300x....jgn la nk bagi2 hints...ak LAMPI...xphm...hehe..ececece..sempat lak membuat spekulasi...PERASAN...

xpe..angan2 itu indah..tp jgn smpi memakan dri..berpada-pada..cukup setakat untuk membuat hidup kita lebih hangat dr biasa...lebih cria...

kemudian jadi lebih bersemangat utk meneruskan hidup..menyelesaikan urusan2 yg menanti...jdoh?.. biar Dia yg tentukan..kalau dah jodoh tak mne kan...hehe=)
salam...

happy birthday...

kpd kwn2 baikku...

dayangku mas rafidah awang tejuddin...merangkap rumetku...

nurul wafiyyah ahmad fuad..

moga dimurahkan rezeki...

dapat mengecapi segala nikmat di dunia ini..
jaga diri selalu k...

sayang kamo...

mmmuuuah...
weyh..

sori la layan blues lak ak bbrp ari ni...

back to normal ya...
=)
die xtaw aku suke die~~
kalo r die tahu...
kalo la die gak suke kat aku...
hm....

dalam mimpi jew kot..~~
1-2-1-2-3-4
Give me more loving than I’ve ever had
Make me feel better when I’m feeling sad
Tell me I’m special even though I know I’m not
Make me feel good when I hurt so bad
Barely getting mad
I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
Its as easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
Give me more loving from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when I hurt so bad
You’re the best that I’ve had
And I’m so glad I found you
I love being around you
You make it easy
It’s easy as 1-2-1-2-3-4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
You make it easy
It’s easy as 1 2 1 2 3 4
There’s only one thing
To Do
Three words
For you
(I love you) I love you
There’s only one way to say
Those three words
That’s what I’ll do
(I love you) I love you
(I love you) I love you
1-2-3-4
I love you
(I love you) I love you

by plain white t's

mmmuahh..luv diz song..=)
His smile...makes me feel fly through the sky
His eyes…make my entire dream comes true..

oi, what hepen tO me?..
salam..

n3 yg spesel..

musim exam ni ari2 ayah aku kol pagi2...tkot sang puteri die xbangun..huhu....sayang ayah...mak lak xabis tanya pasal kaki aku...da baik ke lom...sakit x...manja?...hm..dun care but it anymore..bestnyer ....ari2 ayah kol...hehe...pagi2 dpt dgr suara ayah ngn mak..adalah moment2 terindah dalam idop aku...

mmmmmuuuuaaaaahhh...cayang mak ngn ayah...=)
salam..

hm, apekah perasaan korg apabila mendapat tahu bahawa 'seseorang' ~ sesiapa sahajalah tak kiralah kawan ke..teman baik punye ke..sedara ke..sepupu sepapat korang ke...mendekati korang kerana kelebihan/keistimewaan/kabel yang ada pada korang? Yelah maksud aku, keikhlasan berkawan tu tiada. Setakat nak menumpang populariti/kelebihan yang ada pada korang. Korang sedih tak? Apa perasaan korang? Ataupun korang tak didekati kerana korang tiada apa yang dorang mahukan? Ish3..memang kejamlah manusia-manusia sebegini. Macam sengallah. Gila kuasa, gila nama, gila kangkung betollah diorang ni. Tak sedar diri kan?..Memilih. Mahu mendapatkan kesenangan dengan cara yang mudah.

Aku tak tujukan mende2 ni pada sesiapa ok.Cuma membina topik yang sedang/akan/pernah berlaku dalam hidup kita.Kadang-kadang kita tak menyedarinya. Walau apa sekalipun jika kita menghiasi dan mendahului perbuatan kita dengan keikhlasan ..insyaAllah.

Bercakap soal keikhlasan..
aku nak bercerita sedikit tentang pengalaman aku la..
kejadian ini terjadi sewaktu musim hari raya aidilfitri yang lepas. Pada malam hari raya kedua, aku sedang melayan kucengku bermain. Sedang kami asyik bermain, tetibe kucengku itu mengiaw kelaparan. Aku pula cukup malas nak bagi die makan sebab malas nak mengotorkan tanganku untuk menggaul nasi dengan ikan.(kucengku kuceng kampong> tak suke mkn frieskies/whiskers)
inilah perbualanku dengan mak dan alongku...

mak: bagilah kuceng tu makan

aku: malaslah.mak gaulkan eh?

along: eh? ko ni ikhlas ke tak nak bagi kuceng tu makan.ko tau tak berapa besar pahala ko bagi kuceng tu makan?

(Aku tersentap mendengar kata-kata alongku.Aku pun menggaul nasi dengan ikan sambil air mataku menitis bertitis-titis di pipiku.Aku memang kecik ati gle dengan along aku.Aku pun masuk bilik air terus amik air sembahyang nak solat isya'.Aku bukan tak ikhlas.Cuma aku ni terlalu pembersih.Aku cukup suka cuci tangan.Aku tak suka tangan aku kotor.Korang bayangkan aku ni lepas bukan kasut dengan tangan aku, automatically aku akan terus pegi basuh tangan.Memang tak leh wat main-mainlah dengan tangan aku ni.Aku pun pelik mana aku dapat perangai sebegini.

Ok sambung cerita.

Lepas ajew aku habis solat, aku dengar mak aku menjerit.Ya Allah, along aku kena mercun bola kat tangan die.Astaghfirullahala'zim.Rentetan dari kejadian tersebut along aku kena tahan wad hampir seminggu la..tangan die kena jahitan.TAk tahu la berape jahitan.Kuku dia kena cabut.Tapi still boleh tumbuh la.Tapi seksa la hidup die sebulan tu..

So guys..aku fikir di sebalik punya sebalik kejadian ni ..ade pengajaran yang sangat mendalam telah aku pelajari.Aku rasa tuahan marah dengan sikap aku tu.Sebenar-benarnya aku memang tak ikhlas dengan perbuatan aku nak bagi kuceng tu makan.Aku terlalu sayangkan tangan aku sendiri.Sepatutnya aku yang kena mercun tu.Tapi kena pulak kat along aku.Ang for ur information, along aku tu tak sentuh pun mercun sejak raya pertama.Aku dengan angah aku yang bagai nak rak dok lawan mercun dengan orang rumah sebalah.Tetibe ajew die yang baru pertama kali nak test power dengan mercun tu pulak yang kena.

Aku tak cuba nak mempertikaikan takdir.Benda dah nak jadi kan...Cuma aku ingin mengambil iktibar di sebaik kejadian yang terjadi...

IKHLASLAH DALAM SETIAP LANGKAH/PERBUATAN/KATA-KATA KITA...
perjalananku ..
panjang..
tak lurus..
sebab kadang-kala..
bengkang bengkok..
macam ular kena palu..

perjalananku..
ada batu-batu kerikil..
yang menghiasi ..
sepanjang jalan itu..
kadang kala...
aku tergolek..
gedebak-gedebuk..
sebab ape aku tergulek??..
sebab terlalu control cun..
barangkali...

sedang melalui jalan itu..
aku terlihat..
dia..
aku jatuh lagi...
gedebak gedebuk gedebush..
macam nangka busuk...
ceh...
aku bangun semula..
aku nampak cahaya...
di hujung jalan..
cahaya itu..
datangnya dari lori hantu....
hampa lagi...
ingatkan nak tumpang..
tak payahlah...

aku terus berjalan lagi..
akan terus berjalan..
walaupun aku tahu jalan ini..
tiada penghujungnya..
senyumlah..
biar tak ikhlas..
biar hati menanggung sakit yang teramat..
biarpun bahagia itu bukan milik kita..
senyum sahaja..
jika itu yang termampu..
kerna ia memberikan kebahagiaan untuk orang lain..
lagipun..
murah je kan senyuman tu..
kui3..
masa semakin pantas berlalu
aku takot..
gelisah
resah
makin menggila

nafasku bagai tak sampai
mataku pun bagai tak berkelip

huh,
nak mengeluh pun bagai tak mampu...


p/s :

وَالْعَصْرِ
إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِي خُسْرٍ
إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ

i swear by the time
most surely man is in lost
except those who believe
and do goodand enjoin on each other truth
and enjoin on each other patience
tak apa..
tidak mengapa..
aku pun tidak peduli..
aku bukan siapa-siapa..
cuma gadis biasa..
hatiku dah lama bertitik noktah..
biarlah begitu..
tiada siapa pun peduli..
yang kupikul kini..
cuma harapan..
dari mereka yang mahu melihatku berjaya..
hanya itu keutamaanku..
buat kamu..
hidup baik-baik..
waktu akan berlalu..
kamu juga begitu..
biar masa menentukan..
Ini adalah sebuah kisah benar mengenai Microsoft Word Helpline (bantuan berkenaan Microsoft Word melalui telefon). Seorang pekerja di helpline ini telah diberhentikan. Walaubagaimanapun, pekerja ini telah menyaman Word Perfect atas dakwaan “Memecat tanpa Sebab”. Inilah perbualan telefon pekerja berkenaan yang menyebabkan beliau dipecat:
Microsoft: Ridge Hall computer assistance; boleh saya bantu anda?
User: Ya, err, Saya ada masalah dengan Microsoft Word.
Microsoft: Masalah bagaimana tu encik?
User: Saya sedang menaip, tiba-tiba semua perkataan tersebut hilang.”
Microsoft: Hilang?
User: Ya, ia hilang.
Microsoft: Hmm. Macam mana kat skrin anda kelihatan sekarang?
User: Kosong, tak ada apa-apa.
Microsoft: Tak ada apa-apa?
User: Blank, ia tak respon apa-apa bila saya menaip.
Microsoft: Adakah anda masih didalam Microsoft Word, atau anda telah keluar?
User: Macam mana saya nak tau?”
Microsoft: Bolehkah anda nampak C: prompt pada skrin anda?
User: Apa tu si-perom?
Microsoft: Tak apalah, boleh tak anda gerak-gerakkan mouse anda di skrin?
User: Cursor pun tak ada: kan saya dah kata ianya tak memberi sebarang respon bila saya taip.
Microsoft: Adakah monitor anda ada power indicator?
User: Monitor tu apa?
Microsoft: Ianya adalah sebuah alat yang ada skrin padanya dan ianya berbentuk seperti TV. Adakah ianya mempunyai lampu kecil yang menyala bila monitor anda dihidupkan?
User: Saya tak tahu.
Microsoft: OK, kalau begitu cuba lihat di belakang monitor anda dan cuba cari socket dimana wayar power anda di pasangkan. Boleh nampak tak?
User: Rasa-rasanya.
Microsoft: Bagus. Ikut wayar tersebut hingga ke plug, dan adakah ianya dipasangkan pada soket elektrik di dinding anda.
User: Yaa, terpasang.
Microsoft: Masa anda lihat di belakang monitor tadi, perasankah anda ada dua wayar terpasang di belakang monitor anda, bukannya satu?
User: Iya ke?.
Microsoft: Sebenarnya ada dua. Sekarang saya nak anda pergi balik ke belakang monitor anda dan cari satu lagi wayar tersebut.
User: Okay, jumpa dah.
Microsoft: Cuba ikut wayar tersebut dan beritahu saya samada ianya terpasang dengan ketat di belakang computer anda.
User: Alamak tak sampai laa.
Microsoft: Ok… boleh cuba jenguk-jenguk samada ianya terpasang atau tidak?
User: Tak boleh.
Microsoft: Tak boleh juga ke jika anda cuba panjat apa-apa seperti kerusi dan tengok kat belakang tu?
User: Oh, saya tak nampak bukannya sebab angle tak betul, tapi pasal gelap.
Microsoft: Gelap?
User: Ya. Lampu pejabat ni terpadam dan satu-satunya sumber cahaya yang saya ada adalah dari cahaya tingkap.
Microsoft: OK, kalau macam tu hidupkanlah lampu pejabat anda.
User: Tak boleh.
Microsoft: Tak boleh? Kenapa?
User: Sebab kat pejabat saya “blackout”, tak ada elektrik.
Microsoft: Blackout… tak ada elektrik? Aha, Okay, kita dah dapat penyelesaiannya sekarang. Anda masih mempunyai kotak, manual dan barang-barang pembungkusan semasa komputer ini dihantar?
User: Ada… saya simpan kat dalam almari.
Microsoft: Bagus. pergi ambil barang-barang tersebut dan unplug komputer anda. Kemudian bungkuskan sepertimana masa ianya baru-baru sampai dulu. Hantar balik ke kedai dimana anda beli dulu.
User: Ehh? Ye ke? Macam tu sekali punya teruk ke?
Microsoft: Iya, rasa-rasanya macam itulah.
User: Err… okey lah. Nampaknya saya kena buat macam tu lah. Tapi nak cakap apa dengan pekedai tu?
Microsoft: Beritahu mereka anda terlalu BANGANG untuk memiliki sebuah komputer.

I will do the same kalau jadi staff microsoft tu...ahaks
salam..

well.cinta?..Apa itu yek?..
sudah byk kisah2 yg aku baca.Terlalu banyak.Seblom ini..aku byk mendengar/memperolehnya dr novel2 chenta. Kdg2 aku marah dengan penulis novel tu. Sebab dorg penipu. Cerita dorg takkan berlaku dlm alam nyata. Cerita dorg angan2 semata2. Cerita dorg bodo2. Tapi..lama kemudian. Aku mula sadar. Seperti sedar dari lena yang panjang. Kisah2 yang ditulis..tidak lah mustahil. Apatah lagi sad-sad stories yang selalu aku baca. Buat masa ni..kisah2 yang aku baca banyak berlaku kat orang di sekelilingku.Kawan, teman , sahabat.

kisah pertama..

aku suspek - respek gle ngan kawan aku ni.. pakwe die gile baik. tatau la nk describe cmne baik die la. Tapi satu mende yg buat ak suspek kisah cinta dorg adalah pakwe die yg isikan borang permohonan biasiswa JPA kawan aku nih. And you all knoe wut?..Kawan aku ni tatau langsong yang pakwe die apply kan JPA die ni..Alih2 one day mse keputusan JPA keluar..dia dapat ...fuh,.. bertuahnya bdn.

And one day mse cuti sem..pakwe die accident..koma..last thing yg pakwe die buat seblom accident..adalah ajak kawan ak dating.Tapi kwn aku tolak sebab die sedang bercuti jauh la dr kampung wat mse tu. yelah cuti sem la katakan.Of course la nk jalan2 pegi tempat orang.

Berbalik kpd penceritaan aku, pakwe die sedar dr koma hanya mampu igt family.Langsung tak mampu ingat tentang kawan aku nih. Ya Allah. Kasihannya kat kwn aku ni. Langsung tak ingat apa2 tentang kawan aku.

Tak lama selepas tu, mak budak lelaki ni call kwn aku. Korang tau ape yang die nak?..Die soh kawan aku ni kawen ngn budak lelaki ni. MAcam dah desperate sangat lak.Then siap bagi kata dua kat kawan aku. Kalo kawan aku tak nak.Dia nak kawinkan anak lelaki die ni ngn anak sedara die. Well, selama kawan aki nih menjalinkan hubungan dgn pakwe die, Mak pakwe die mmg xsuka kat die.Well, dah ada family planning.Hakaka..perancang keluarga.Means.. dah ada jodoh untuk anak die. Memang sangat tidak adil untuk kawan aku.Die baru sahaja memulakan pengajian peringkat ijazah semester 1..then on the spot je nk kawen..Kawan aku ni ada mak bapak..Dah tentu mak ayah die nak tgk anak die berjaya, grad..keje..bagi mak ayah die rasa duit titik peluh keje anak die..So, kawan kawan aku yang 50-50 rela -terpaksa lepaskan pakwe die..cuma satu je die pesan kat mak budak lelaki ni..andai kata suatu hari nanti budak lelaki tu dah kembali normal..means ingat semua memori die..then budak lelaki tu cari kawan aku semula...jangan salahkan die...terus terdiam mak bdak lelaki tu..ape pun aku suspek gle ngn kawan aku sebab mampu bercakap dengan penuh hormat ngn mak budak lelaki tu..tanpa sedikit pun meninggikan suara..dan sekarang kawan aku menjalani hidupnya sendirian..masih dengan perangai gila2nya..walaupun aku tahu terlalu banyak yang die pedamkan dalam jauh sudut hati die..

well.. macam dalam novel..bercinta..accident..koma..hilang ingatan..cinta terputus di tengah jalan..semua itu benar..semua itu tidak mustahil...

seperti yang pernah aku katakan pada one of my friend.. 'kadang2 sesuatu yang selama ini/akan jadi milik kita..tanpa kita sedar akan diragut dengan kejamnnya dari kita tanpa sempat kita say goodbye to dat things...tuhan kan baik..apa yg terjadi ada hikmah yang hebat tanpa kita mengetahuinya.Aturan tuhan sangat cantik..jika kita dapat melihatnya..Aturan itu rahsia Allah.Live ur live how it shud be..jika sesuatu itu mmg tercipta utk kamo..maka apa jua halangan, ia akan kembali kepadamu jua.Jika sememangnya bukan buat kamo, pasti yg lebih baik sedang menanti..
insyaAllah..
nanti kte sambong lagi ek..
salam..

hoi...lama x jenguk blog neh...

huhu..bukan ape...bengang nak menulis panjang berjela kat blog baru neh..penat ak make up blog lama ak...tetbe ilang sume...peh, bengkak tol r...lama x menulis gak coz bz sket..mcm2 mende nak buat lately ni.ak sambong lagi dalam masa terdekat dgn kisah2 yg lebih menarik k...chiowz~~
salam..tak payah la ak cte byk...biarlah gambar2 ini menceritakan segala2nye...











assalamualaikum..

huhu...ma new blog..Hm..agak berat hatiku ingin memulakan penulisan di sini..mana taknya...penat aku menulis kat blog lama...macam2 dah aku tulis..tetbe kne buat blog baru..pe leh wat..trime shj...

da nk msok penhujung tahun satu..xsangka, begitu pantas masa berlalu.tak terasa langsung..hm..sedih lak..akan sama lagikah masa-masa sekarang dengan masa-masa yang akan datang..mesti xkan sama lagi..kerana manusia akan berubah..berubah mengikut peredaran masa atau..berubah kerana perkara2 lain..ntahlah..aku pon xtaw..

kawan2 yg sekarang ini akan tetap lagikah kawan2ku pada masa akan datang??

saat2 yang sekarang ini akan masihkah pada masa2 yg akan dtg?

ketawa2 yang berdekah2 ini akan masih lagi ynag samakah pd masa yang akan datang?

aku pon tak tahu...

tiada siapa yang tahu..

semuanya masih lagi dalam alam loh mahfuz...

ianya suatu percaturan...

suatu aturan tuhan...

aturan yang mempunyai hikmah di sebaliknya...

aturan yang sangat cantik..

=)
salam..
to all my friends..
terima kaseh krn mengambil berat ttg dri aku..thnx krn berada di sisi ak..but sory xkongsi dgn korg sesegera yg mgkin..ak akan share ngn korg satu hari nanti..biar ak begini dahulu..so many things to do.. i haf to do wut i haf to do..i'm not really myself rite now..beri ak ruang..hm..jgn jauh hati k..skang nih pon kira nya ak 'redah' je hidup ak skang..langgar je..mcm xd peraturan..tp xp..kalo itu leh wat ak ok..
ok..
sampai sini...
salam alaik..
=)
blog baru ....
yeye..

no talipOn